Doorgaan naar hoofdcontent

ADHD en werk

ADHD en werk
Voor de mensen die het kwaliteitenspel kennen is het duidelijk dat elk nadeel ook een voordeel kan zijn.

Zo heb je in een team mensen nodig die elke verandering uitvoerig van alle kanten bekijken en bekritiseren, je hebt mensen nodig die weloverwogen keuzes maken, die het heerlijk vinden elke dag dezelfde taak uit te voeren en die minutieus de hele dag met cijfertjes willen prutsen. Die mensen hebben veelal geen ADHD.

Maar elk team heeft een ADHD- er nodig. Voor het evenwicht. Als tegenhanger van de bovenstaande persoon. Hoewel een ADHD- er het misschien moeilijk vind in een team te functioneren kan hij in een team een belangrijke bijdrage doen.

Wat zet ik op mijn sollicitatiebrief?
Het is natuurlijk aan jezelf of je vermeld dat je ADHD hebt, houdt er rekening mee dat de meeste mensen kortzichtig en bekrompen reageren op iets wat ze niet kennen en dan altijd zullen gaan voor de persoon die "normaal" lijkt.

Natuurlijk heeft een ADHD- er een serie kwaliteiten die kenmerkend zijn voor ADHD, maar die een werkgever ook graag ziet. Je kan dus gerust deze eigenschappen van jezelf benoemen!

Je bent:
Pro actief (en hoe!)
Energiek
Weet van aanpakken
Creatief
Spontaan
Outgoing
Niet bang voor een uitdaging (springt graag in het diepe, doet niet anders ;-)
Flexibel
In staat ad hoc te reageren
Kijk ook eens op de pagina "Positieve kanten van ADHD"
Een tip voor degene die nu toch eindelijk wel een baan wil en die in de fase van het solliciteren zit: Neem jezelf voor elke week één sollicitatiebrief te sturen, kies daarvoor een vacature die je echt wil en neem de tijd een brief te schrijven die echt specifiek op die vacature gericht is. Plan een moment om een vacature te zoeken en een moment om de brief te schrijven. Zet een kookwekker (op 10 of 15 minuten) om jezelf te checken of je nog steeds met de sollicitatie bezig bent, of dat je weer afgeleid was ;-)

Succes!